Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler nazar önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ne örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk dokumanın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, dokumanın yararlanma derslikı gibi faktörler müessir olmaktadır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile müteallik her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas kapıların cepheı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın sineindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Zihnî özürlü, tutuk veya ıslah edilenlerin barındığı, salahiyettar çalışanı temelli işlev başlangıcında olan ve yangın veya sair ivedi durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına izin verilir.

Işyar servis merdivenlerinin oylumluliği en azca 65 cm olmalıdır. Mürtefi katlı binalarda Yangın Çıkış Kapısı yangın merdiveni koskocamanliği en az 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı rahatliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and güç withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Bir kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem bağışlamak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın merdivenlerinin kullanıma münasip şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut meslekyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın kapılarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği Yangın Kapısı tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, güzel malzemelerden gestaltlması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en her hâlde bapların binanın yapısına munis çelik kadar malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğmedarımaişetmemiştir.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın metodik testleri bünyelmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak Yangın Çıkış Kapısı yangına metanet sürelerinin arttırılması ile müteallik istikşaf geliştirme çhileışmalarımız vardır. 

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Binaların yangından korunması ile alakadar ele aldatmaınan yasal prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği bile mahal allıkır.

Report this wiki page